Υποψηφιος Δημαρχος

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΝΤΖΟΣ

Ονομάζομαι Γεώργιος Στάντζος. Γεννήθηκα στις 16 Ιανουαρίου του 1967 στην πόλη της Σάμου. Οι γονείς μου ήταν ο Γεώργιος και η Αγγέλα Στάντζου. Σπούδασα στην Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης ,στο Τμήμα Λογιστικής και επί σειρά ετών εκλεγόμουν στα Διοικητικά Συμβούλια της Σχολής μου.Μετά την αποφοίτηση μου με το πτυχίο του Λογιστή και αφού ολοκλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις ,ξεκίνησα την επαγγελματική μου δραστηριότητα ως ελεύθερος επαγγελματίας-Φοροτεχνικός στη Σάμο. Είμαι παντρεμένος με την Μαρία Καραθανάση –Φυσικό και πατέρας δύο παιδιών.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Εξελέγην για πρώτη φορά στις Δημοτικές Εκλογές το 1998 ,σε ηλικία 31 ετών, ως υποψήφιος με τον πλειοψηφήσαντα συνδυασμό του Φίλιππα Πετρούσκα.
Τα έτη 2000-2002 άσκησα τα καθήκοντά μου ως Αντιδήμαρχος, υπεύθυνος στους τομείς Νεολαίας ,Αθλητισμού και Κοινωνικής Μέριμνας. Στις Δημοτικές εκλογές του 2002 εξελέγην δημοτικός σύμβουλος ,ασκώντας τα καθήκοντά μου από την θέση της δημιουργικής αντιπολίτευσης. Το 2006 εξελέγην Νομαρχιακός Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Μανώλη Κάρλα. Διετέλεσα Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου από το 2007 έως και το 2010. Το 2011 ανέλαβα καθήκοντα Αντιδημάρχου με τον πλειοψηφήσαντα συνδυασμό του Στέλιου Θάνου στον ενιαίο Δήμο Σάμου, ενώ τα έτη 2012 έως και 2014 διετέλεσα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τον Φεβρουάριο του 2012 ,κατέθεσα την παραίτησή μου από τα όργανα αλλά και από μέλος του ΠΑΣΟΚ και παρέμεινα ενεργός πολίτης ,χωρίς πλέον να συμμετάσχω σε κομματικό φορέα, πράγμα το οποίο υφίσταται μέχρι και σήμερα. Από τον Νοέμβριο του 2014 μέχρι και σήμερα ,εκτελώ καθήκοντα άμισθου Ειδικού Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου . Διετέλεσα επίσης ενεργό μέλος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Σάμου και είμαι μέλος των Οργάνων Πολιτικής Προστασίας ΣΟΠΠ της Π.Ε Σάμου και του Σ.Τ.Ο του Δήμου Σάμου για τον Νομό Σάμου.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Είμαι ενεργό μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπυρόσβεσης Βαθέος και του Συλλόγου Εθελοντών Πυροσβεστών Παλαιοκάστρου καθώς υπήρξα από τους αρχικούς συντελεστές οι οποίοι συνέβαλαν στην δημιουργία τους.
Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου και μέλος της Διασωστικής του Ομάδας. Μέλος του Ερυθρού Σταυρού Σάμου, του Αθλητικού Σκοπευτικού Συλλόγου καθώς και του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου. Στον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με την αυτόνομη κατάδυση και τον αθλητισμό.