Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος και ο συνδυασμός «ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο» οφείλουν θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους παρευρέθησαν στην παρουσίαση του Προγράμματος το Σάββατο 11 Μαΐου στο Δημοτικό Μέγαρο Πυθαγορείου.

«Η ένθερμη υποστήριξη σας, μας έδωσε ένα ακόμη λόγο παραπάνω να πιστέψουμε ότι αλλαγή δεδομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν αργεί να έρθει. Δεν υπάρχουν ούτε εύκολες ούτε έτοιμες λύσεις , αλλά με ειλικρίνεια και απόλυτο σεβασμό στις ανάγκες αυτού του τόπου αποδείξαμε ότι με συλλογική εργασία και συνεργασία το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι πολύ κοντά. Πρέπει όλοι σήμερα να αντιληφθούμε ότι η βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου μας δεν είναι μόνο ζήτημα επιλογής αλλά αναγκαιότητας. Αυτό είναι το όραμά μας που θέλουμε να υλοποιήσουμε. Με πυλώνες την πράσινη ανάπτυξη, την απασχόληση, την ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια και την ποιότητα ζωής οικοδομούμε ένα νέο, ισόρροπο και βιώσιμο αναπτυξιακό πρότυπο. Πρότυπο που μπορεί να μας βγάλει από την κρίση. Πρότυπο που μπορεί να ενισχύσει την ανταγωνιστική μας θέση, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και εισοδήματα. Πρότυπο που θα μας επιτρέψει την προστασία του πολυτίμου περιβάλλοντος που ζούμε και θα μας κάνει να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας απέναντι στα παιδιά μας, απέναντι στις επόμενες γενιές. Σταθερή πυξίδα μας είναι μία και μοναδική: Να ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Να ενώνουμε τους πολίτες, υπηρετώντας κοινές προσδοκίες».
Με λογισμό και με όνειρο, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, ενώνουμε τις αγωνίες μας.
Συνδετικός κρίκος είναι η Σάμος μας, η ζωή μας!»

Το πρόγραμμα αναλύθηκε από υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς Συμβούλους. Η προσέγγιση που δόθηκε ήταν επιστημονική, στοχευμένη , με όραμα για το τόπο αυτόν που βάλλεται καθημερινά. Με επίγνωση των δυσκολιών που ελλόχευε αυτή η κίνηση τολμήσαμε και κάναμε την υπέρβαση. Μια υπέρβαση που δίνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση νέο χρώμα νέα πνοή, με κύρια χαρακτηριστικά τη διοικητική αποτελεσματικότητα τη συλλογική εργασία και τη θεσμική αξιοπιστία.