ΤΑΤΟΥΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΤΑΤΟΥΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Position: Υπ. Δημοτικος Συμβουλος

Οι λόγοι που με οδήγησαν  στην απόφαση μου να συμμετέχω    στις  επερχόμενες δημοτικές εκλογές  συμπορευόμενος με την  Κίνηση Πολιτών Ανα.Σ.Α. είναι η συνεχόμενη και ραγδαία  υποβάθμιση  της ποιότητας της καθημερινότητας  των συμπολιτών μου, η οποία είναι αποτέλεσμα της απραξίας και της αδιαφορίας των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμος και Περιφέρεια).

Οι εκπρόσωποι τους δεν κατέβαλαν καμία προσπάθεια να συνεργαστούν στο ελάχιστο,  προκειμένου ενωμένοι να διεκδικήσουν από την πολιτεία λύσεις προς όφελος των κατοίκων της Σάμου, εγκλωβισμένοι  στις μικροπολιτικές  αντιπαραθέσεις τους, αφήνοντας χωρίς λύση βασικά ζητήματα  με τα οποία είμαστε αναγκασμένοι να συνεχίζουμε να ζούμε, όπως :

 • η διαχείριση των σκουπιδιών (δύο φωτιές τα τελευταία δύο χρόνια είχαν σαν επίκεντρο την χωματερή της Σάμου).
 • το μεταναστευτικό πρόβλημα με την συνέχιση λειτουργίας του ΚΥΤ  εντός της πόλης της Σάμου.
 • η αδυναμία λειτουργίας του Βιολογικού  της πόλης  της Σάμου, και η  υπολειτουργία των υπόλοιπων Βιολογικών καθαρισμών.
 • η  αδυναμία αναβάθμισης του Τουριστικού μας προϊόντος.
 • η   αδυναμία ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομίας.
 • η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα χωρία μας.
 • η αλλαγή του χωροταξικού της Σάμου, που λειτουργεί εδώ και χρόνια ως τροχοπέδη ανάπτυξης για το νησί της Σάμου.

Δυστυχώς  οι άνθρωποι που θα αναλάβουν αύριο την ευθύνη διοίκησης του νέου Δήμου Σάμου , θα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή, αφού τα τελευταία πέντε χρόνια δεν υπήρξε ίχνος Στρατηγικού σχεδιασμού, που θα βοηθούσε στην επίλυση των βασικών προβλημάτων που προανέφερα.

Η απόφαση μου λοιπόν είναι  μονόδρομος, αφού η  Κίνηση Πολιτών Ανα.Σ.Α. μου έφερε την  αισιοδοξία  και την ελπίδα ότι όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε την αναγέννηση του Δήμου μας, μέσα σε ένα υγειές  και πολιτισμένο κλίμα συνεργασίας, βάζοντας στην άκρη την στείρα αντιπαράθεση που έχει κυριαρχήσει ως άποψη τα τελευταία χρόνια στην λειτουργία του Δήμου μας. Το εύκολο είναι να διαφωνούμε το δύσκολό είναι να συνεργαζόμαστε και να δημιουργούμε.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα στην Σάμο στις 11/2/1974,  είμαι παντρεμένος με την Σοφία Τσουμάκη Διευθύντρια του Καταστήματος  ΟΤΕ στην Πόλη της Σάμου και πατέρας της Βασικής Τατούρη μαθήτριας λυκείου και του Εμμανουήλ Τατούρη μαθητή Γυμνασίου.

ΣΠΟΥΔΕΣ

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Οικονομολόγος,  απόφοιτος του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Επαγγελματική Ενασχόληση.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

 • Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας  Σάμου από 11/8/2016.
 • Εκπαιδευτής   συνεχιζόμενης    επαγγελματικής    κατάρτισης  και συνοδευτικών  υποστηρικτικών

υπηρεσιών  πιστοποιημένος από το   Εθνικό Κέντρο   Πιστοποίησης Δόμων (Ε.ΚΕ.ΠΙΣ).

Επαγγελματική Εμπειρία.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

 • Από  01/05/1998 μέχρι  30/11/2001  εργάσθηκα  ως υπεύθυνος λογιστηρίου στη Κοινοπραξία Υδροπτερύγων Σάμου « Kiriacoulis  maritime ».
 • Από   09/04/2002  ως 11/04/2003 εργάσθηκα  ως  υπεύθυνος  ανάπτυξη πωλήσεων   στην  εταιρεία   Τρία Έψιλον.
 • Από 01/01/2003 μέχρι  20/11/2005 εργάστηκα  ως  Ασφαλιστικός Σύμβουλος στην   ασφαλιστική   εταιρεία  GENERALI   LIFE  και GENERALI  HELLAS.
 • Aπο 1/ 12/2003 μέχρι 31/12/2004 υπήρξα συνεργάτης της Τ.Ε.Δ.Κ Ν. Σάμου για  την υποκίνηση της  τοπικής  επιχειρηματικότητας στα πλαίσια της κοινοτικής πρωτοβουλίας  EQUAL   « νέα    επιχειρηματικότητα   για    το Βόρειο  Αιγαίο –  προοπτική ζωής ».
 • Από 01/01/2004 μέχρι 31/08/2004 υπήρξα συνεργάτης του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σάμου.
 • Στις 28/11/2005 προσελήφθηκα ως τακτικός υπάλληλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου και τοποθετήθηκα στην Διεύθυνση Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής στο τμήμα προγραμματισμού και παρακολούθησης  αναπτυξιακών προγραμμάτων.
 • Στις 04/12/2008 μετακινήθηκα στην Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου και τοποθετήθηκα ως υπάλληλος στο Τμήμα Προστασίας Καταναλωτή & Τεχνικού Ελέγχου.
 • Στις 19/02/2010 ανέλαβα καθήκοντα Προϊσταμένου του Τμήματος Προστασίας Καταναλωτή & Τεχνικού Ελέγχου της Διεύθυνσης  Εμπορίου Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου.
 • Εκπαιδευτής συνεχιζόμενης  επαγγελματικής  κατάρτισης   και  συνοδευτικών υποστηρικτικών υπηρεσιών  πιστοποιημένος από το  Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Δόμων (Ε.ΚΕ.ΠΙΣ) και  έχω διδακτική   εμπειρία   στις εξής ειδικότητες.
  • Πωλήσεων και έρευνας αγοράς.   –  Προμηθειών και διανομών.
  • Αντιπρόσωποι ασφαλειών. – Οργάνωση και λειτουργία λογιστηρίου.
  • Οργάνωση και λειτουργία γραφείου. – Διοίκηση Μικρομεσαίων  επιχειρήσεων.
  • Marketing Μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
 • Διετέλεσα Επτά φορές Πρόεδρος του Περιφερειακού Οργάνου ελέγχου Ν.3299/04 οριζόμενος με  τις ΑΠ. 24598/31-08-2009  και  Α.Π.24780/9-11-2009 της Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
 • Στις 05/12/2012 ανέλαβα Προϊστάμενος του Τμήματος Προμήθειων της Π.Ε. Σάμου.

Εμπειρία στην υλοποίηση Κοινοτικών Προγραμμάτων .

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

 • Aπο 1/12/2003 μέχρι 31/12/2004 υπήρξα συνεργάτης της Τ.Ε.Δ.Κ Ν. Σάμου για την υποκίνηση της  τοπικής  επιχειρηματικότητας  στα πλαίσια της κοινοτικής πρωτοβουλίας  EQUAL   « νέα    επιχειρηματικότητα   για    το Βόρειο  Αιγαίο –  προοπτική ζωής ».
 • Συνεργάτης του Κ.Ε.Κ Ν.Α  Σάμου για την υλοποίηση της πράξης Δράσης συμβουλευτικής ολοκληρωμένης παρέμβασης «πρωτοβουλίες απασχόλησης στον Νομό Σάμου» στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου 2000-2006.
 • Σαν μόνιμός Υπάλληλος της Ν.Α Σάμου συμμετείχα στην υποβολή προτάσεων, προκήρυξη, διακήρυξη, εκτέλεση, και παραλαβής των κάτωθι κοινοτικών προγραμμάτων.
 • «Συλλογή, τεκμηρίωση και δημιουργία ψηφιακής συλλογής της πολιτιστικής-πολιτισμικής παράδοσης της Σάμου» στα πλαίσια του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Βορείου Αιγαίου, Μέτρο 3.2: Επικοινωνίες – Δράσεις της Κοινωνίας Της Πληροφορίας» και ειδικότερα της Πράξης «Συλλογή, τεκμηρίωση και δημιουργία ψηφιακής συλλογής της πολιτιστικής-πολιτισμικής παράδοσης της Σάμου», όπως αυτή εντάχθηκε στο ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου με απόφαση ένταξης υπ.αρ.1495/22-3-2007 , συνολικού προϋπολογισμού τ διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ, 250.000,00.
 • «Ηλεκτρονική Πύλη Εξυπηρέτησης Πολιτών» στο Πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Βορείου Αιγαίου και ειδικότερα της Πράξης «Πληροφοριακό Σύστημα Εφαρμογών Ηλεκτρονικής Κυβέρνησης (e-goverment) της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου» (Άξονας 3, Μέτρο 3.2), ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται ποσό των διακοσίων σαράντα επτά χιλιάδων διακοσίων πενήντα ευρώ, 247.250,00 €.
 • «Δημιουργία δικτυακού τόπου και ιστοσελίδας και δημιουργία υλικού προώθησης και προβολής για τον Ναό του Αγίου Κηρύκου, καθώς και των Ιαματικών πηγών Ικαρίας» του Μέτρου 3.3 «Ανάδειξη και προβολή Πολιτιστικών και Τουριστικών πόρων» της κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG IIIA Ελλάδα – Κύπρος, ο συνολικός προϋπολογισμός του προς ανάθεση έργου ανέρχεται στο ποσό των Εκατόν πέντε χιλιάδων (105.000,00€) ΕΥΡΩ.
 • Συντονιστής φυσικό πρόσωπο του προγράμματος «πρωτοβουλίες απασχόλησης του Νομού Σάμου» στα πλαίσια του μέτρου 1.6 «Τοπικές Πρωτοβουλίες Απασχόλησης» του Π.Ε.Π Β. Αιγαίου.
 • Οικονομικά υπεύθυνος της Ν.Α Σάμου στα πλαίσια του έργου Α.Σ ΙΘΑΚΗ για την υλοποίηση του Μέτρου 5.1. Υποστήριξη της κοινωνικής και επαγγελματικής ένταξης των αιτούντων άσυλο.
 • Οικονομικός διευθυντής της Action AEGEAS – Enhancing reception capacity for migration flows at border areas of Greece, Agreement number –JLS/2007/MM SiA/Reception/003, ABAC nr 30-ce-187602/00-41 agreement part The European Community by the  Commission of the European  Communities and Prefectural Authority of Samos.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΙΣ

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

 1. ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΕΚ, το έτος 2004 παρακολούθησα το πρόγραμμα κατάρτισης ‘‘Προβολή της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Πολιτιστικής  Δημιουργίας με  MULTIMEDIA” διάρκειας 300 ωρών.
 2. Κ.Ε.Κ ΑΚΜΩΝ, το έτος 1995 παρακολούθησα το πρόγραμμα κατάρτισης «Ολική Ποιότητα – Διοίκηση Τουριστικής Μονάδας» διάρκειας 200 ωρών.
 3. Στα πλαίσια της διαδικασίας πιστοποιήσεις των εκπαιδευτών ενηλίκων που πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης παρακολούθησα με επιτυχία σεμινάριο 600 ωρών με τίτλο «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών» και  πιστοποιήθηκα .
 4. Επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Εθνικό κέντρο δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης, από 10-15/6/07 με τίτλο «σύνταξη δημοσίων εγγράφων με επεξεργαστές κειμένου», διάρκειας 35 ωρών.
 5. Επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Σχολή επιμόρφωσης Υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών Διεύθυνση Σπουδών παρακολούθησα από 25-26/7/2007 επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Ενημέρωση σε θέματα Δημοσίων επενδύσεων», διάρκειας 12 ωρών.
 6. Επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης στα πλαίσια της κοινοτικής πρωτοβουλίας interreg ΙΙΙ από τις 14- 18/1/2008 με θέμα «διαρθρωτικά ταμεία – χρηματοδοτήσεις και ευρωπαϊκές πολιτικές, περιφερειακή ανάπτυξη και διασυνοριακή συνεργασία», διάρκειας 35 ωρών.
 7. Επιμορφωτικό σεμινάριο που διοοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης στα πλαίσια της κοινοτικής πρωτοβουλίας interreg ΙΙΙ από τις 3-7/3/2008 με θέμα «Ηλεκτρονική κυβέρνηση και διακυβέρνηση»,  διάρκειας 35 ωρών.
 8. Επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από Οικονομοτεχνική Seminars Α.Ε στις 23-24/11/2009 με τίτλο «Διαγωνισμοί Προμηθειών Δημοσίου Νέα Νομοθεσία με ισχύ από 1/1/2008 Νέος Κανονισμός Προμηθειών Δημοσίου», διάρκειας 12 ωρών.
 9. Επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Γ.Γ. Εμπορίου στις 10/12/2009 με τίτλο «Διαδικασία ελέγχου Βυτιοφόρων διανομής πετρελαίου θέρμανσης», διάρκειας 6 ωρών.
 10. Επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Σχολή επιμόρφωσης Υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών παρακολούθησα από 19-20/04/2010 με τίτλο «τροποποίηση του υποστηρικτικού πλαισίου του Γ.Χ.Κ στον επίσημο έλεγχο τροφίμων» διάρκειας 6 ωρών.
 11. Πρόγραμμα κατάρτισης που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Απασχόλησης και υλοποιήθηκε από το Κ.Ε.Κ. Ν.Α. ΣΑΜΟΥ Α.Ε με θέμα  «Πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων σε βασικές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ»  «100 ωρών, και απόκτηση ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ / ICT INTERMEDIATE Β στις ενότητες επεξεργασία κειμένου (MS Word), υπολογιστικά   φύλλα  (MS Excel), Υπηρεσίες διαδικτύου (MS Internet Explorer & Outlook Express),    Παρουσιάσεις  (MS  Power  Point).
 12. Επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης με θέμα «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Α ΚΑΙ Β ΒΑΘΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» διάρκειας 35 ωρών.
 13. Επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης με θέμα «ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ» διάρκειας 35 ωρών.
 14. Επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης με θέμα « ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ» διάρκειας 35 ωρών.
 15. Επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης με θέμα «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ».