ΚΟΝΤΗ ΕΥΤΥΧΙΑ (ΕΦΗ)

ΚΟΝΤΗ ΕΥΤΥΧΙΑ (ΕΦΗ)

Position: Υπ. Δημοτικος Συμβουλος

Είμαι δασκάλα. Όλη μου τη ζωή βρίσκομαι ανάμεσα σε παιδιά, προσπαθώντας να τους εμφυσήσω τις έννοιες της δημοκρατίας, της συμμετοχής ,της ικανότητας, της προσφοράς.

Με την συμμετοχή μου στην Ανά.Σ.Α θα προσπαθήσω να αποτελέσω παράδειγμα όλων των παραπάνω.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Σάμο.

Αποφοίτησα από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας και έχω εργαστεί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης ώς καθηγήτρια Αγγλικών.

Απέκτησα πιστοποιητικό Γαλλικής Γλώσσας από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Έχω διατελέσει υποδιευθύντρια στο Γενικό Λύκειο Σάμου, Διευθύντρια στο Γυμνάσιο Πύργου και στο 1ο Γυμνάσιο Σάμου. Είμαι τακτικό μέλος στου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δ/θμιας Εκπαίδευσης από το 2012.

Το όραμά μου για τo “άνοιγμα” του σχολείου στον κόσμο με οδήγησε να ασχοληθώ με τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα – Erasmus Plus με τη σημερινή τους ονομασία- από το 1996 ώς συντονίστρια των σχολικών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στον Νομό.

Έχω υλοποιήσει σχολικές συμπράξεις και ανταλλαγές μαθητών, συμμετείχα στο πρόγραμμα “Νέοι Γνωρίζουν την Ευρώπη”, και οργάνωσα την πρώτη συμμετοχή του Νομού στο Euroscuola στο ευρωκοινοβούλιο του Στρασβούργου.

Επιλέχτηκα εξωτερική συνεργάτης του ΕΚΠΑ ώς αξιολογήτρια των εξεταστών Προφορικής Εξέτασης των Αγγλικών για το ΚΠΓ. Έχω πιστοποιηθεί από το ΕΚΠΑ στο τμήμα “Οργάνωσης και Διοίκησης της Εκπαίδευσης” και παρακολουθώ το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Μοντέλα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Σχολικών Μονάδων” στη Ρόδο, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.